روشهای سنتی درمان ریزش مو و شوره سر
شوره سر یک بیماری شایع است که موجب پوسته پوسته شدن سر میشود؛ البته شوره مو، بیماری جدی یا مسری نیست اما میتواند برای افراد خجالتآور باشد. از طرفی، شوره سر عارضهای شایع است که با جدا شدن پوست سر به صورت پوستههای ریز و سفید خود را نشان میدهد و یکی از متداولترین مشکلات پوستی سر بوده که در هر سنی میتواند گریبانگیر افراد شود.
ریزش مو یکی از جدیترین مشکلات مو محسوب میشود که به دلایل خاصی به وجود میآید و میتواند برای فرد بسیار آزاردهنده باشد. در ادامه قصد داریم به روشهای سنتی درمان ریزش مو و شوره سر بپردازیم لطفا تا انتهای این مقاله همراه ما باشید.
روشهای سنتی درمان شوره سر
روشهای سنتی درمان شوره سر شامل موارد زیر میباشد:
روغن درخت چای
از دیدگاه طب سنتی، روغن درخت چای برای درمان بیماریهای گوناگون از آکنه گرفته تا پسوریازیس مورد استفاده قرار میگیرد. همچنین ثابت شده است که روغن درخت چای خواص ضد التهابی و ضد میکروبی قوی دارد و به کاهش علائم و درمان پوسته سر کمک زیادی میکند.
بر اساس تحقیقاتی که انجام شده، روغن درخت چای در مبارزه با سوی خاصی از قارچ که میتواند موجب درماتیت سبورئیک شود، بسیار موثر است. یک مطالعه 4 هفتهای با درمان روزانه 125 نفر با شامپو دارای 5 درصد درخت چای، اثرات روغن درخت چای را بر شوره سر بررسی کردهاند.
در پایان آن مطالعه، روغن درخت چای شدت علائم را تا 41 درصد کاهش داد و شوره، چربی و خارش را درمان کرد. البته باید توجه داشته باشید که روغن درخت چای میتواند در اشخاصی که پوست حساسی دارند، موجب تحریک شود. خوب است قبل از استفاده از روغن درخت چای، به آن چند قطره روغن نارگیل اضافه کنید.
روغن نارگیل
روغن نارگیل از دیگر روشهای سنتی درمان شوره سر محسوب میشود. روغن نارگیل که به علت فواید سلامتی زیادی شناخته شده است، اکثرا به عنوان یک درمان سنتی و طبیعی نیز مورد استفاده قرار میگیرد. روغن نارگیل ممکن است به بهبود آبرسانی کامل پوست و جلوگیری از خشکی کمک کند؛ زیرا خشکی سر میتواند پوسته ریزی یا همان شوره سر را بدتر کند.
یک مطالعه بر روی 34 نفر نشان داده که روغن نارگیل به اندازه روغنهای معدنی در بهبود آبرسانی پوست تاثیرات فراوانی دارد. از جهتی آزمایشهای دیگری نشان داده که روغن نارگیل میتواند به درمان اگزما، یک بیماری پوستی که ممکن است موجب بروز شوره سر شود، کمک زیادی کند.
یک تحقیق بر روی اثرات روغن نارگیل و روغن معدنی را بر درماتیت آتوپیک، نوعی اگزما که با التهاب و خارش مشخص میشود، مقایسه کرده است؛ استفاده از روغن نارگیل روی پوست به مدت هشت هفته، علائم را تا 68 درصد کاهش داد که میزان بهبود در گروه روغنهای معدنی، تنها 38 درصد بود.
روغن نارگیل و ترکیبات آن نیز در بعضی از مطالعات میکروبی با تیوب، خاصیت ضد میکروبی دارند، اگر چه تاثیرات آن بر روی جهت خاصی از قارچ که موجب پوسته پوسته شدن سر میشود، هنوز مورد بررسی کامل قرار نگرفته است.
آلوئه ورا
آلوئه ورا یکی دیگر از روشهای سنتی درمان شوره سر است که اکثرا به پمادها، لوسیونهای پوستی و لوازم آرایشی اضافه میشود. آلوئه ورا در درمان شوره سر بسیار مفید میباشد؛ طبق یک بررسی، خواص ضد قارچی و ضد باکتریایی آلوئه ورا میتواند به پوسته ریزی سر که بر اثر شوره سر به وجود میآید، کمک کند.
البته اعتقاد بر این است که زمانی آلوئه ورا روی پوست زده میشود، به درمان بیماریهای پوستی از جمله تبخال، سوختگی و پسوریازیس کمک کند.
به صورت مشابه طی یک مطالعه میکروبی از نوع لولهای، نشان داده شده که آلوئه ورا در مقابل چندین گونه قارچ موثر بوده و ممکن است به کنترل عفونتهای قارچی که موجب ریزش مو در پوست سر میشوند، کمک کند و شوره سر و ریزش مو را همزمان درمان کند. از همین جهت، آلوئه ورا از حتمیترین روشهای سنتی درمان ریزش مو و شوره سر محسوب میشود.
امگا 3
امگا 3 یکی دیگر از روشهای سنتی درمان شوره سر به حساب میآید؛ زیرا اسیدهای چرب امگا 3 نقش مهمی در بدن دارند. آنها نه تنها غشاهای سلولی را میسازند تا سلولهای شما را احاطه کنند، بلکه در عملکرد قلب، ریه و سیستم ایمنی شما بسیار مهم هستند.
اسیدهای چرب امگا 3 نیز برای سلامتی پوست مهم هستند؛ زیرا آنها به مدیریت تولید هیدراتاسیون و چربی، بهبود زخم و جلوگیری از پیری زودرس کمک زیادی میکنند. کمبود اسیدهای چرب امگا 3 میتواند موجب مجموعهای از علائم مانند خشکی مو، پوست و حتی شوره سر، به همین علت است که این مورد را نیز یکی از راهکارهای درمان شورههای خشک و چرب میدانند؛ زیرا نه تنها میزان چربی پوست سر کنترل میشود، بلکه به درمان شوره در سن بلوغ نیز کمک زیادی میکند.
جالب است بدانید که اسیدهای چرب امگا 3 همچنین میتواند التهاب را تا حد زیادی کاهش دهد و به تسکین علائم تحریک و شوره سر کمک کند. ماهیهای چرب از جمله قزلآلا، سالمون و… منابع عالی برای تامین امگا 3 هستند.
علل ایجاد شوره سر
• پوست خشک یا چرب
• برس زدن بیش از اندازه موها
• حساسیت به محصولات مراقبتی مو
• بیماریهای پوستی مانند اگزما و پسوریازیس
• مواجهه زیاد با نور خورشید
روشهای سنتی درمان ریزش مو
روشهای سنتی درمان ریزش مو شامل موارد زیر میباشد:
آب پیاز
مطالعات نشان میدهد که آب پیاز از روشهای متفاوتی به کاهش ریزش مو کمک میکند؛ زیرا پیاز سرشار از گوگرد است که عنصری ضروری برای بدن به حساب میآید. در واقع گوگرد در اسیدهای آمینه که اجزای تشکیل دهنده پروتئینها هستند، پیدا میشود.
حنا
در زمانهای قدیم برای رنگ کردن موهای سر از حنا استفاده میکردند؛ زیرا حنا ماده طبیعی است که علاوه بر رنگ کردن مو، برای افزایش ساقه مو و نرم شدن موها از آن استفاده میکردند. امروزه نیز در بازار حنای بدون رنگ برای رطوبت رسانی به موها وجود دارد تا به ریزش مو کمک کند.
ماست
یکی از روشهای سنتی درمان ریزش مو، ماست است؛ زیرا حاوی ویتامینهای گروه B بوده که برای موها بسیار مفید هستند. مصرف ماست به عنوان یک ماست مو موجب نرم شدن، تقویت و درخشندگی موها میشود.
آب برنج
آب برنج نقش زیادی در تقویت موها دارد؛ کافی است برنج را بدون روغن و نمک بپزید و در مرحله آبکش کردن، آب برنج را در ظرفی ریخته و نگهداری کنید. پیش از حمام میتوانید از این آب برنج روی موهای خود برای چند ساعت استفاده کنید و در نهایت موهای خود را بشویید.
علل ایجاد ریزش مو
• ژنتیک
• کم کاری تیروئید
• اختلالات هورمونی
• کشش بیش از حد مو
• عفونت
سخن پایانی
ریزش مو و شوره سر از عارضههای شایع مو محسوب میشوند که در صورت شدید بودن میتواند برای افراد آزاردهنده باشد. شوره سر، پوستههای سفید رنگی است که در اثر جمعشدن سلولهای مرده پوست در موها ایجاد میشود؛ در اصل سلولهای مرده پوست شروع به ریزش کرده و در اثر این اتفاق، شوره سر ایجاد میشود.
ریزش مو نیز به دلایل متعددی از تغییرات هورمونی، ژنتیک، استرس و… به وجود میآید که در طولانی مدت موجب آسیب شدید به موهای فرد میشود. در این مقاله به معرفی روشهای سنتی درمان ریزش مو و شوره سر پرداختهایم؛ از اینکه تا انتهای این مطلب همراه ما بودید سپاسگزاریم. همچنین میتوانید برای اطلاع از قیمت لوازم آرایشی، قیمت محصولات مراقبت از مو و قیمت محصولات مراقبت از پوست از سایت نانوهیل اقدام کنید.